Risc de depreciere importanta a leului - Interviu cu analistul Constantin Rudnitchi

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 11:41
1429 citiri
Risc de depreciere importanta a leului - Interviu cu analistul Constantin Rudnitchi

Daca se va mentine neincrederea investitorilor, ma astept la lucruri la care nu ne putem gandi acum, adica ma astept la o depreciere importanta a leului, afirma analistul economic Constantin Rudnitchi.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Constantin Rudnitchi a explicat ca deprecierea de luni a leului este legata de decizia unei mari banci de investitii de a recomanda clientilor ei sa paraseasca monedele si pietele emergente, inclusiv Romania.

Analistul economic a aratat care sunt principalele motive pentru care combaterea evaziunii fiscale nu are rezultate notabile: legatura retelelor de evaziune cu lumea politica, dar si faptul ca institutiile din acest domeniu sunt la fel de haotice ca acelea din cazul accidentului aviatic din Apuseni.

Constantin Rudnitchi apreciaza ca acciza suplimentara pe combustibil nu se va aplica de la 1 aprilie si cel mai probabil nici de la 1 iulie, dar pentru a fi de acord FMI asteapta calcule explicite si argumentate faptic.

Anul a inceput cu o ...citeste mai departe despre "Risc de depreciere importanta a leului - Interviu cu analistul Constantin Rudnitchi" pe Ziare.com

#curs leu euro, #acciza combustibil, #evaziune fiscala , #Stiri Banci