Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank a ajuns la 24%

Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank a ajuns la 24%


Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank in Romania a crescut in primele noua luni de la 18,1% la sfarsitul anului trecut la 24%, iar soldul creditelor s-a mentinut la 3 miliarde de euro, conferind grupului o cota pe piata de profil de 4,3%, potrivit datelor publicate joi de grupul bancar elen.

Portofoliul depozitelor a crescut cu 11,4%, de la 821 milioane de euro la 915 milioane de euro, cota de piata fiind de 1,6%.

Activele s-au mentinut la 3,5 miliarde de euro.

La sfarsitul lunii septembrie, banca avea in Romania 168 de sucursale si 1.942 de angajati, fata de 178 de unitati si 1870 de angajati la sfarsitul anului trecut.

La nivel de grup, Piraeus Bank a inregistrat in primele noua luni pierderi din operatiuni continue de 629 milioane de euro.

Grupul a primit in aceasta luna de la Fondul Elen de Stabilitate Financiara 1,1 miliarde de euro pentru cresterea capitalului bancii. In total, capitalul primit de Piraeus Bank de la acest fond se ridica la 7,3 miliarde de euro, in concordanta cu necesarul identificat de Banca Greciei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1852 ori