Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Leasing preia un portofoliu de peste 30 de milioane de euro de la ING Lease Romania

Raiffeisen Leasing preia un portofoliu de peste 30 de milioane de euro de la ING Lease Romania
Raiffeisen Leasing achizitioneaza active de peste 30 de milioane de euro de la ING Lease Romania si preia aproximativ 60 de clienti corporatii mari si medii, potrivit unui acord semnat luni seara de cele doua companii.

De asemenea, Raiffeisen Leasing va prelua si un numar de angajati ai ING Lease Romania.

Conform unui comunicat al celor doua companii, tranzactia urmeaza sa fie finalizata dupa aprobarea acesteia de catre Consiliul Concurentei, cel mai probabil la inceputul anului 2014.

"Incheierea acestui acord cu ING Lease Romania inseamna pentru noi un transfer de activitate si de oameni care completeaza fericit portofoliul nostru existent. De altfel, tipurile de active din portofoliul ING si profilul clientilor au fost factorii determinanti care ne-au facut sa luam decizia de a incheia aceasta tranzactie. Sunt convins ca finalizarea preluarii portofoliului ING Lease si integrarea operationala se vor face in cele mai bune conditii, fara a afecta in vreun fel clientii", arata directorul executiv al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc.

Structura portofoliului preluat de la ING Lease, in functie de tipurile de bunuri finantate, include vehicule (49,7%), echipamente (31,6%) si real estate (18,7%).

"Acordul cu Raiffeisen Leasing reprezinta un pas firesc in implementarea strategiei de restructurare a activitatilor ING Lease in Romania. Vom transfera mare parte a clientilor activi... Am incredere ca transferul va avea un impact minim asupra clientilor, asta si datorita transferului de angajati, care vor asigura aceeasi interfata cu clientii", a explicat directorul general ING Lease Romania, Maria Cenusa.

Potrivit acesteia, pana la finalizarea tranzactiei, clientii ING vor continua sa fie deserviti in conformitate cu prevederile contractuale si cu reglementarile si normele prudentiale aplicabile. Dupa acest moment, cei doi parteneri - Raiffeisen Leasing si ING Lease Romania - vor colabora pentru ca transferul clientilor sa decurga cat mai firesc, mentinand nivelul de calitate al serviciilor cu care acestia s-au obisnuit.

Raiffeisen Leasing a raportat un profit de 1,4 milioane de euro in primele sase luni din 2013 si a incheiat primul semestru cu finantari noi in valoare de 35 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu perioada similara din 2012. Distributia pe tipuri de bunuri finantate este de 67% vehicule si 33% echipamente.

ING Lease Romania IFN, detinuta integral de ING Lease Holding NV, si-a inceput activitatea in 2005, cu servicii "business to business", oferind solutii de leasing financiar pentru echipamente, autoturisme si autovehicule utilitare, precum si leasing imobiliar, incluzand cladiri de birouri, parcuri logistice/industriale si centre comerciale. Pe 26 septembrie 2012, ING Lease a anuntat decizia de restructurare a activitatilor sale de leasing in mai multe tari din Europa, inclusiv in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1940 ori