Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar o treime din banciile din Romania ofera aplicatii mobile banking

Doar o treime din banciile din Romania ofera aplicatii mobile banking


Doar o treime din bancile din Romania ofera aplicatii pentru telefonul mobil, prin
intermediul carora utilizatorii pot efectua tranzactii sau vizualiza informatii detaliate si in timp real despre conturile lor.

La nivel global, insa, trendul este diferit fata de ceea ce se intampla pe piata locala. Pana in 2017, peste un miliarde de utilizatori de telefonie mobila se vor
folosi de aparatele lor pentru operatiuni de tip mobile banking, potrivit unui studiu realizat de catre Juniper Research.

Potrivit raportului Juniper Research, multi dintre consumatori sunt constienti de beneficiile pe care le ofera serviciile bancare realizate prin intermediul telefonului mobil.

In Romania, piata de mobile banking inseamna in jur de 200.000 de utilizatori, potrivit informatiilor detinute de catre Ministerul pentru Societatea Informationala.

Business24 a facut o selectie a celor mai folosite aplicatii bancare pentru smartphone-uri, in functie de statisticile oferite de catre libraria digitala Google Play, principalul portal cu aplicatii pentru sistemul de operare Android.

ING Bank

ING ofera doua aplicatii pentru telefonul mobil: ING Home Bank si ING Pay.

Aplicatia ING Home Bank a fost dezvoltata chiar de catre specialistii
ING Bank Romania si le ofera clientilor posibilitatea de a-si folosi telefonul mobil pentru verificarea conturilor, pentru transferuri, dar si pentru a verifica
istoricul tranzactiilor.

Fast Play ofer optiunea de scanare a facturii de utilitati. Aplicatia completeaza in mod automat toate datele necesare in formularul de comanda.

Aplicatia are o baza de date cu toate ATM-urile bancii si poate furniza informatii despre cea mai apropiata unitate de locul in care se afla utilizatorul.

Aplicatia ING Pay poate fi folosita pentru a plati contactless, la terminalele POS cu logo
VISA Paywave.

Pachetul ING Pay consta din aplicatia ING Pay, un card special sub forma de microSD si amplificator antena.

Aplicatia are intre 100 si 500 de instalari, iar ultima actualizare a fost facuta in luna aprilie a acestui an.

Raiffeisen Bank Romania

Aplicatia se numeste Raiffeisen Smart Mobile si are intre 10.000 si 50.000 de utilizatori, potrivit statisticilor Google Play.

Aplicatia poate fi folosita atat de clientii persoane fizice, cat si de clientii de business.

Prin intermediul aplicatiei, utilizatorii isi pot verifica conturile personale, pot vedea tranzactiile active, dar si pot face plati catre alte conturi, de la
Raiffeisen Bank sau de la alte banci.

Aplicatia permite inclusiv deschiderea unui cont curent de economii sau constituirea unui depozit.

Aplicatia a fost lansata la inceputul lunii target="_blank">noiembrie 2011.

Banca Comerciala Romana

Aplicatia oferita de BCR se numeste 24Banking, iar utilizatorii isi pot verifica informatiile contului bancar, pot plati facturi sau pot trimite bani. Aplicatia
permite inclusiv rambursarea de sume de bani catre cardul de credit.

24Banking a fost instalata de un numar intre 10.000 si 50.000 de utilizatori.

Exista insa foarte multe target="_blank">recenzii negative din partea utilizatorilor, care spun ca aplicatia nu functioneaza.

Banca Transilvania

Aplicatia Bancii Transilvania permite doar accesarea de informatii generale, precum stiri privind banca sau cotatiile fondurilor BT Asset Management. Aplicatia Banca
Transilvania nu permite efectuarea de transferuri sau depozite bancare.

"In afara faptului ca poti verifica doar soldul, altceva nu poti face cu acesta aplicatie. Pentru adevaratele tranzactii tot aplicatia de la calculator ramane cea mai
simpla si cea mai sigura", target="_blank">scrie un utilizator nemultumit.

Unicredit Tiriac

Aplicatia oferita de aceasta banca se numeste Mobile B@nking si permite utilizatorilor accesul la conturi - sold si tranzactii - si la carduri. Prin intermediul
aplicatiei nu se pot face plati decat in lei. Aplicatie are intre 5.000 si 10.000 de instalari, iar ultima versiune a fost actualizata in data de 19 octombrie 2012.

Citi Bank

Aplicatia oferita de aceasta banca se numeste Citi Mobile si permite plata facturilor, transfer de fonduri sau verificare cont. Aplicatia are
intre 1.000 si 5.000 de instalari, iar ultima actualizare dateaza din luna decembrie a anului trecut.

OTP Bank

target="_blank">Aplicatia OTP Smart Bank permite vizualizarea soldurilor tuturor conturilor, a listei de tranzactii, operatiuni intre conturi, precum transfer de
bani, dar si plati catre alte conturi in lei, intrabancare si interbancare.

Aplicatia a fost actualizata in decembrie 2012 si are intre 1.000 si 5.000 de instalari.

Banca Millennium

Aplicatia oferita de Banca Millenium permite plata facturilor, transferul de bani, verificarea soldurilor si vizionarea istoricului tranzactiilor. Aplicatia are intre 1.000 si 5.000 de instalari si a fost actualizata in martie 2013.

Pentru functionarea corecta a aplicatiei este nevoie de suportul tehnic oferit din partea unui operator, spune unul dintre utilizatorii care i-au facut review.

Nexte BankAplicatia Nexte Mobile ofera clientilor Nexte Bank posibilitatea de a vizualiza informatii despre
solduri si de a genera un miniextras pentru ultimele 10 tranzactii. Utilizatorii pot realiza transferuri intre conturile proprii, pot genera ordine de plata in lei,
pot plati facturile si pot constitui un depozit la termen, conform unei liste bancare predefinite de catre banca.

Ultima actualizare a aplicatiei a avut loc in luna iunie a anului trecut, iar softul a fost instalat de un numar intre 500 si 1.000 de utilizatori.

Libra Internet BankAplicatia Wallet LibraPay.ro este un portofel virtual care permite cumparturile online, folosind atat cardul de credit, cat si cardul de debit.

Aplicatia are intre 100 si 500 de instalari si a fost actualizata in luna noiembrie a anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4875 ori