Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai clauze abuzive in contractul de credit? Ce trebui sa faci pentru a le elimina

Ai clauze abuzive in contractul de credit? Ce trebui sa faci pentru a le elimina


Clientii bancilor care au clauze abuzive in contractele de credit le pot denunta pentru a obtine astfel eliminarea lor, odata cu intrarea in vigoare din 1 octombrie a unor noi reglementari legale. Procedura este fragmentata deoarece presupune ca initial clauzele sa fie reclamate la ANPC, institutie care ulterior trebuie sa ceara in instanta eliminarea lor. In cazul in care instanta va constata existenta clauzelor abuzive in contract, va obliga banca sa modifice toate contractele in curs de executare, precum si sa elimine clauzele abuzive din contractele preformulate.

In cazul in care clientul unei banci apreciaza ca prevederile contractului incheiat cu institutia de credit au caracter abuziv acesta se poate adresa fie Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), fie direct instantei de judecata, a declarat pentru AvocatNet.ro avocatul Daniela Gavrila.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2013 ori