Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euro s-a depreciat dupa vanzarea obligatiunilor spaniole

Euro s-a depreciat dupa vanzarea obligatiunilor spaniole


Moneda unica europeana s-a depreciat, dupa ce randamentele Spaniei au crescut, in urma unei licitatii organizate marti, in tandem cu majorarea costului asigurarilor franceze.

Indicele Stoxx Europa a pierdut 1.4%, pe piata din New York, in timp ce indicele Standard&poor a pierdut 1.1%, scrie Bloomberg.

Euro s-a depreciat cu 0.6%, pana la un curs de 1.3548 dolari pentru 1 euro.

Randamentul obligatiunilor franceze pe 10 ani a urcat pana la un record in raport cu referintele germane, belgiene si spaniole.

Spania a vandut 3.16 miliarde de euro in obligatiuni cu randamente la 12, respectiv 18 luni, comparativ cu suma tinta de 3,5 miliarde de euro.

Guvernul se confrunta cu o rata a somajului de 22%, ceea ce inseamna un venit mai mic din taxe si mai multe plati compensatorii.

Costurile de imprumut ale Spaniei au crescut simtitor in ultimele doua luni, la 5,9% pentru obligatiuni pe 10 ani, de la 5% in prima jumatate a lunii octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1028 ori