Analist - Un leu slab nu reprezinta neaparat un aspect negativ

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 14:19
1767 citiri
Analist - Un leu slab nu reprezinta neaparat un aspect negativ

Analistul financiar Adrian Mitroi a declarat ca un leu slab nu reprezinta neaparat un aspect negativ, in conditiile in care economia mondiala se afla in degringolada si e plin de stiri care influenteaza pietele.

"Un leu slab nu inseamna neaparat un aspect negativ. Trecem printr-o degringolada a economiei mondiale, plina de stiri care influenteaza pietele. Este important ca euro se intareste usor in fata dolarului (...) Momentan exista foarte multe constrangeri pe pietele de capital. Toata lumea se confrunta cu o criza de lichiditate. Cresterea economica nu se intrevede pe termen mediu, pentru a ne da sperante si optimism", spus Mitroi.

Potrivit acestuia, "volatilitatea si austeritatea sunt o stare de normalitate acum. Aici ne aflam si cu asta trebuie sa ne obisnuim. Intre aceste doua concepte se va merge pentru o buna perioada de timp".

Banca Nationala a Romaniei a afisat vineri un curs de referinta de 4,3598 lei/euro, cel mai ridicat din acest an, cu 0,08% mai mare fata de sedinta precedenta

#moneda nationala evolutie, #curs valutar leu, #evolutie schimb valutar , #Informatii bancare