Noul director general al Garanti Grup Romania este Ufuk Tandodan

Luni, 09 Iulie 2012, ora 16:31
1942 citiri
Noul director general al Garanti Grup Romania este Ufuk Tandodan

Garanti Grup Romania l-a numit pe Ufuk Tandodan in functia de director general, inlocuindu-l pe Murat Atay, care va prelua pozitia de director general al unei companii lider de piata din Turcia, si anume Garanti Mortgage, potrivit unui comunicat de presa.

"Tandodan isi va incepe mandatul odata cu finalizarea procedurilor legate de aceasta numire si obtinerea aprobarii BNR. Garanti Romania a inregistrat o crestere semnificativa pe parcursul celor patru ani de mandat ai lui Murat Atay, in ciuda conditiilor economice precare. Unele dintre cele mai importante realizari inregistrate in aceasta perioada sunt dezvoltarea Garanti Bank ca o banca universala, obtinerea licentei de la BNR si trecerea de la statutul de sucursala a unei banci straine la cel de banca locala, achizitia celor trei institutii financiare nebancare - Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare - de la GE Money si integrarea acestora cu succes in Grupul Garanti Romania, plasarea Garanti Bank pe locul 13 de la locul 27 in clasamentul bancilor care activeaza pe piata locala dupa active, precum si trecerea pe profit pentru toate cele patru entitati din cadrul Grupului", se arata in document.

Fitch Rating a acordat Garanti Bank ratingul "BB+" pentru datorii pe termen lung, cu perspectiva stabila, si un rating de viabilitate "b".

Noul director general al Garanti Romania, Ufuk Tandodan, a activat in cadrul Garanti Turcia pentru aproape 25 de ani si are o vasta experienta bancara atat in domeniul comercial, cat si in cel al creditarii. Din 2006, el detine functia de Senior Vicepresident - Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administratie al Biroului de Credit din Turcia si al Garanti Mortgage Turcia.

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare, care isi desfasoara activitatea pe piata locala sub coordonarea Garanti. Garanti Group ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.

In 2011, Garanti Bank a inregistrat o crestere a activelor pana la 1,45 miliarde de euro. Totalul de credite s-a majorat cu aproximativ 19%, pana la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, in timp ce numarul total al cardurilor de debit si de credit a crescut cu 16% fata de 2010, pana la 230.000.

In primul trimestru din 2012, Grupul Garanti Romania a inregistrat un profit net consolidat de 5,8 milioane de euro, toate cele patru entitati realizand rezultate pozitive. Activele consolidate ale grupului au ajuns la 1,8 miliarde de euro.

#Garanti Bank conducere, #Garanti Bank director general, #Grupul Garanti Romania, #active Garanti Bank , #Banci Romania