Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP a imprumutat de la banci 184,8 milioane lei

MFP a imprumutat de la banci 184,8 milioane lei


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni 184,8 milioane lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la doi ani, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Titlurile de stat au scadenta in iulie 2014, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 5,98%. Rata cuponului este de 5,85%, iar pretul mediu de adjudecare 99,7474%.

Valoarea totala a emisiunii a fost de 650 milioane lei, iar cererea din partea celor 12 banci care au participat la licitatie s-a ridicat la 1,075 miliarde lei. MFP a respins, conform legislatiei in vigoare, ofertele de cumparare depuse cu un nivel al pretului mai mic de 99,6799%.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Þiriac Bank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1210 ori