Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garanti Bank ofera finantare IMM-urilor detinute de femei

Garanti Bank ofera finantare IMM-urilor detinute de femei


Garanti Bank va acorda finantari in valoare de 22,5 milioane de euro companiilor mici si mijlocii, in special celor detinute sau administrate de catre femei, in urma unui acord de imprumut cu International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

Parteneriatul cu Garanti Bank reprezinta primul imprumut acordat de IFC in special pentru a veni in sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor in UE, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In Romania, statisticile arata ca sunt peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezinta 34% dintre actionarii si asociatii firmelor autohtone. Garanti Bank a adus o inovatie pe piata romaneasca in 2010, prin introducerea unui pachet de finantare complex destinat femeilor antreprenor si companiilor conduse de acestea.

De la lansarea pachetului, Garanti Bank a atras in portofoliul sau 1.400 de companii care au femei actionari sau membri ai conducerii. In plus, pana in prezent, Garanti Bank a acordat imprumuturi in valoare de peste 9 milioane de euro catre mai mult de 120 de IMM-uri detinute de catre femei.

Cele mai multe dintre aceste companii isi desfasoara activitatea in Bucuresti, urmate de Craiova, Covasna, Iasi si Galati, si opereaza in diverse industrii: 37% dintre ele au comertul ca activitate principala, 13% activeaza in domeniul serviciilor, 11% in productie si 10% in domeniul sanatatii si al asistentei sociale. Portofoliul Garanti Bank detine un numar total de 15.000 de companii mici si medii.

Numarul femeilor antreprenor, din ce in ce mai mare

Procentul femeilor antreprenor este din ce in ce mai mare printre proprietarii de companii. Numarul femeilor care detin sau pornesc afaceri a crescut semnificativ in ultimii zeci de ani.

"Femeile joaca un rol esential in afaceri si au un impact direct asupra felului in care se dezvolta din punct de vedere economic o tara. Sprijinirea femeilor in sectorul privat romanesc are doua consecinte majore: pe de-o parte, intareste rolul femeilor in societate, iar pe de alta valorifica un potential neexploatat pentru dezvoltare", a declarat Tomasz Telma, Director IFC pentru Europa si Asia Centrala.

Pachetele de finantare pentru femeile antreprenor oferite de Garanti Bank includ doua componente principale: un imprumut flexibil pentru companie, cu comisioane atractive, si un produs de finantare special creat pentru femei - cardul de credit Bonus Card cu oglinda.

Garanti Bank este prezenta pe piata din Romania din 1998 si a dezvoltat un portofoliu solid de clienti, de peste 240.000. Banca detine o retea de 77 de agentii, 200 bancomate si peste 7.300 de terminale POS.

Garanti Group Romania a inregistrat un profit net consolidat de 8,3 milioane de euro in 2011. Garanti Bank a inregistrat o crestere a activelor de pana la 1,45 miliarde de euro. Totalul de credite s-a majorat cu aproximativ 19%, pana la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, in timp ce numarul total al cardurilor de debit si de credit a crescut cu 16% fata de 2010, pana la 230.000.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2226 ori