Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: Standardizarea contractelor de credit ar scadea riscul juridic

BNR: Standardizarea contractelor de credit ar scadea riscul juridic


Standardizarea contractelor de credit ar mari gradul de transparenta in cazul accesarii unui imprumut, un alt efect fiind acela de limitare a riscului juridic la modul general, a declarat miercuri, Alexandru Paunescu, seful Departamentului Juridic, din cadrul BNR.

Declaratia lui Alexandru Paunescu a fost facuta in cadrul conferintei "Noile tendinte in finantarea imobiliara", desfasurata miercuri, la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Termenii contractuali trebuie deslusiti si agreati in momentul incheierii contractului si nu ulterior, in instanta, asa cum se intampla in numeroase cazuri. Standardizarea contractelor de credit la nivel de sistem ar contribui, in primul rand, la uniformizarea abordarii termenilor contractuali, crescand totodata gradul de transparenta in cazul accesarii unui imprumut", a afirmat Alexandru Paunescu.

Potrivit acestuia, BNR nu poate impune standardizarea contractelor de credit, un astfel de demers revenind exclusiv bancilor comerciale. "Din fericire, Romania nu s-a confruntat pana in prezent cu o criza bancara in adevaratul sens al cuvantului, insa am invatat din experienta altora ca niciodata nu putem fi prea prudenti. In acest context, tema conferintei de astazi reprezinta o noua incercare de adaptare la criza", a mai spus Paunescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1474 ori