Almunia, ingrijorat de situatia bancilor din Romania

Joi, 19 Februarie 2009, ora 15:39
3061 citiri
Almunia, ingrijorat de situatia bancilor din Romania

Joaquin Almunia, comisarul european pentru Afaceri monetare, s-a declarat ingrijorat de situatia actuala a bancilor din Romania, Ucraina, Serbia si Croatia.

Acesta a facut apel la autoritatile statelor mentionate sa stimuleze increderea investitorilor si sa se abtina de la declaratii care ar putea afecta deciziile acestora, scrie Prudential.co.uk .

"Sunt foarte ingrijorat in legatura cu volatilitatea cursurilor de schimb din tarile Uniunii Europene. In special ma ingrijoreaza cele cu regimuri variabile si instabile. Deasemenea ma ingrijoreaza ca anumite declaratii publice ar putea sa accelereze declinul monetar", a declarat Almunia.

Comisarul european a mai subliniat ca intelege ingrijorarea autoritatilor din Austria in legatura cu situatia economica in declin din cateva tari central si est europene.

"Le inteleg perfect ingrojarea. Toata lumea si-a exprimat temerile in legatura cu situatia din Romania, Ucraina, Serbia sau Croatia", a mai adaugat Almunia.

#almunia, # banci, # romania, # situatie , #Banci Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem