Activitatea de factoring a UniCredit Tiriac a ramas la 800 de milioane de euro in 2012

Luni, 25 Martie 2013, ora 11:23
1925 citiri
Activitatea de factoring a UniCredit Tiriac a ramas la 800 de milioane de euro in 2012

UniCredit Þiriac Bank a derulat anul trecut operatiuni de factoring in valoare de 796,5 milioane euro, nivel similar celui din 2011, banca adoptand o politica de risc prudenta, prin concentrarea asupra disiparii riscului, a anuntat luni institutia de credit.

"Mentinerea volumului de creante cesionat catre compania noastra in 2012 comparativ cu anul anterior a avut la baza o politica de risc prudenta, in sensul in care eforturile noastre s-au concentrat in directia disiparii riscului. Astfel, numarul de aderenti (companii care au cesionat catre noi creante) a crescut in 2012 la 421, fata de 2011, cand s-a situat la un nivel de 251", a declarat, intr-un comunicat, directorul diviziei de factoring din cadrul UniCredit Þiriac Bank, Alecsandra Valasuteanu.

Volumul creantelor gestionate de banca a crescut de zece ori in perioada 2008-2012.

Cele mai importante industrii pentru volumul de factoring realizat sunt constructiile (28%), urmate de segmentul auto&echipamente (19%), metale & chimicale (14%) si agricultura & industrie alimentara (13%).

"Structura reflecta, de altfel, specificul pietei din Romania, constructiile fiind cel mai puternic reprezentate in cadrul tranzactiilor de pe piata interna, in timp ce segmentele auto&echipamente si metale & chimicale sunt reprezentative pentru tranzactiile de export, respectiv import", se spune in comunicat.

Ponderea cea mai mare au avut-o operatiunile din factoring domestic, de 83,2% din totalul creantelor gestionate.

In paralel cu disiparea riscului, banca s-a concentrat si pe sustinerea exporturilor si importurilor, rulajul din factoring-ul de export avansand cu 163% fata de 2011, iar cel din factoring-ul de import cu 90%.

Companiile cu cifra de afaceri intre 5 si 50 milioane euro au contribuit cu jumatate din totalul volumului de factoring derulat anul trecut.

Potrivit datelor proprii, banca a avut in 2012 o cota estimata de 27% din piata de factoring, care s-a situat la aproape trei miliarde euro.

#factoring Unicredit Tiriac, #evolutie factoring Unicredit, #creante Unicredit , #Banci Romania