Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trei banci franceze prezente in Romania, retrogradate

Trei banci franceze prezente in Romania, retrogradate


Agentia de rating americana Moody's a anuntat retrogradarea ratingului a trei banci franceze cu expunere in Romania - Societe Generale, BNP Paribas si Credit Agricole.

Moody's a retrogradat si ratingul Societe Generale, actionarul BRD, cu o treapta pana la A1, denuntand probleme de lichiditate si acces la fonduri. A1 este cel de-al patrulea cel mai inalt rating.

Moody's a redus nota BNP Paribas si Credit Agricole cu o treapta, de la A1 la Aa3, cu perspectiva negativa, aceasta fiind cea de-a cincea cea mai inalta treapta acordata de agentia de rating.

Conform Moody's, lichiditatile bancii BNP si conditiile de creditare s-au deteriorat semnificativ, iar banca va avea probleme de finantare.

Cele trei banci au insa sanse ridicate de obtinere a unui ajutor guvernamental, in caz de nevoie.

Ratingul bancilor Societe Generale si Credit Agricole a mai fost retrograt in septembrie, tot cu cate o treapta din temeri legate de expunerea lor la criza datoriilor suverane din Grecia si alte tari ale zonei euro.

Sistemul bancar european a fost amenintat in ultimele luni de multiple retrogradari efectuate de cele trei agentii de rating, Moody's, Standard & Poors si Fitch. Atat anuntul despre posibila scadere a notarii, cat si retrogradarea in sine, au avut un impact major asupra actiunilor bancilor, pretul per actiune scazand considerabil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 10177 ori