RBS ar putea renunta la 10.000 de angajati

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 21:13
1262 citiri
RBS ar putea renunta la 10.000 de angajati

Grupul britanic Royal Bank of Scotland ar putea concedia 10.000 de persoane dupa ce reprezentantii bancii au decis renuntarea la unele activitati de investment banking.

Cel mai pesimist scenariu luat in calcul de bancherii RBS include reducerile de personal dar si costuri de restructurare de 1-2 miliarde de lire sterline, dupa ce in luna noiembrie Stephen Hester a anuntat ca operatiunile de investment banking nu mai sunt utile pentru RBS, transmite Financial Times.

Divizia nu a reusit sa devina o forta credibila pe acest segment din cauza investitiilor riscante pe piata bursiera, la care se adauga si reglementarile impuse de forumurile internationale.

Deciziile de reduceri de personal vin dupa ce ministrul de Finante britanic, George Osborne, a afirmat ca banca, detinuta in proportie de 83% de stat, "ar trebui sa-si limiteze operatiunile riscante".

In incercarea de a evita o disponibilizare in masa, RBS vrea sa vanda parti din sectorul de investitii catre alte banci. Totusi, analistii sunt sceptici in privinta reusitei acestei tranzactii intrucat costurile de functionare sunt foarte ridicate.

RBS are in prezent 19.000 de angajati la divizia de investment banking, din totalul de aproximativ 150.000 la nivel de grup.

#RBS concedieri, #criza financiara RBS, #cifra de afaceri RBS , #Banci internationale