Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus finalizeaza negocierile pentru preluarea Millennium Bank

Piraeus finalizeaza negocierile pentru preluarea Millennium Bank


Directorii Piraeus Bank incearca sa finalizeze negocierile privind preluarea Millennium Bank de la cel mai mare grup bancar portughez, Banco Comercial Portugues SA in cursul de vineri, la Lisabona.

Piraeus Bank ar urma sa primeasca fonduri suplimentare de 270 de milioane de euro ca parte a tranzactiei, in timp ce actionarii portughezi vor furniza 400 milioane de euro, solicitati pentru recapitalizarea Millennium, conform cerintelor stabilite de Banca Centrala a Greciei, iar daca negocierile vor avea succes, Piraeus va publica imediat termenii acordului, scrie Agerpres.

Banco Comercial Portugues, prezenta si in Romania, a beneficiat anul trecut de ajutorul guvernului pentru a-si imbunatati capitalizarea, iar divizia sa din Grecia, denumita Millennium Bank, a inregistrat pierderi ca urmare a problemelor economice cu care se confrunta Grecia.

Cu aceasta achizitie si injectia suplimentara de capital de 270 milioane de euro, Piraeus este in grafic pentru a se asigura ca investitorii privati detin o cota de 10% din procesul de recapitalizare, necesar pentru ca banca sa evite nationalizarea.

Piraeus Bank, care a preluat activele viabile ale bancii elene de stat ATEbank si a acceptat sa cumpere divizia din Grecia a Societe Generale, Geniki, a inregistrat pierderi de 629 milioane de euro in perioada ianuarie-septembrie 2012.

Banca Centrala a Greciei a estimat ca necesitatile de capital ale Piraeus se ridica la 7,3 miliarde de euro, din care pana la 2 miliarde de euro vor veni din emiterea de obligatiuni convertibile in contingente (CoCos), iar aproximativ 5,3 miliarde de euro vor fi obtinuti prin vanzarea de actiuni.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1984 ori