Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Morgan Stanley limiteaza bonusurile in bani la 125.000 de dolari

Morgan Stanley limiteaza bonusurile in bani la 125.000 de dolari


Grupul american Morgan Stanley plafoneaza bonusurile in bani platite pe loc la 125.000 de dolari in contextul limitarii pachetelor salariale si amanarii unor compensatii destinate membrilor conducerii pentru a fi corelate cu rezultatele, au declarat surse apropiate situatiei.

Membrii comitetului operational, condus de directorul general, James Gorman, nu vor primi bonusuri in bani platite imediat, a spus sursa.

Decizia vine dupa climatul operational foarte dificil din trimestrul al patrulea, despre care analistii considera ca a fost cel mai slab pentru activitatile de trading si investment baking dupa criza financiara.

Planul Morgan Stanley va creste procentajul mediu din bonusuri amanat la plata si conditionat de rezultatele companiei la circa 75%, de la 60% in 2010 si 40% in 2009. De asemenea, sumele retinute pentru anul trecut vor fi platite in doua transe egale la sfarsitul acestui an si la finele lui 2013, fata de trei transe in 18 luni pana acum.

In cazul angajatilor cu experienta redusa, va fi intarziata plata a pana la 25% din bonusuri, iar in cazul celor cu venit mai mic de 250.000 de dolari anual nu se va aplica aceasta masura, a spus sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 830 ori