Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credit Suisse isi va majora capitalul cu peste sapte miliarde euro

Credit Suisse isi va majora capitalul cu peste sapte miliarde euro


Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat miercuri masuri de reducere a cheltuielilor cu trei miliarde franci elvetieni si de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci, dupa ce un raport al bancii centrale ii cerea, in iunie, sa-si consolideze capitalul, transmite Bloomberg.

Astfel, institutia financiara a ridicat tinta de reduceri de cheltuieli de la doua miliarde franci la trei miliarde franci (2,5 miliarde euro), potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Profitul net al bancii a crescut usor in trimestrul al doilea, la 788 milioane franci (656 milioane euro), de la 768 milioane franci in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Banca a inceput procedurile de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci (7,2 miliarde euro). Rezervele ar putea fi consolidate cu inca 6,6 miliarde franci (5,5 miliarde euro) daca vor fi activate o serie de masuri suplimentare.

Actiunile Credit Suisse au deschis miercuri in urcare cu 4,4%, masurile anuntate de banca fiind bine primite de catre investitori.

Institutia de credit a refuzat sa precizeze daca masurile de reducere a costurilor vor afecta numarul angajatilor.

Guvernul, banca centrala si autoritatea pietelor financiare din Elvetia iau masuri pentru pregatirea bancilor pentru noi socuri, in eventualitatea unei noi acutizari a crizei datoriilor de stat din zona euro. Potrivit unui raport prezentat in luna iunie de banca centrala, Credit Suisse are cel mai mare necesar de capital suplimentar din sistem, mai ridicat fata de al liderului de piata UBS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 973 ori