Chinezii isi muta aurul in Europa: Barclays tocmai a vandut un seif urias catre o banca din China

Marti, 17 Mai 2016, ora 13:30
9855 citiri
Chinezii isi muta aurul in Europa: Barclays tocmai a vandut un seif urias catre o banca din China
Foto: Pixabay

Un seif gigantic, amplasat sub autostrada M25, care inconjoara Londra, a fost vandut de banca Barclays pentru o suma nedivulgata catre o banca din China.

ICBC Standard, noul proprietar al camerei de valori din apropierea Londrei, ar putea depozita in acesta lingouri de aur in valoare de 80 de miliarde de dolari, anunta The Guardian.

Securitate maxima

Nu sunt prea multe detalii publice despre imensul seif vandut de Barclays chinezilor, dar se stie ca acesta este considerat a fi unul dintre cele mai mari din Europa.

Rapoartele de securitate anterioare arata ca aceasta camera de valori este prevazuta cu o usa metalica pe care nici un aruncator de grenade nu o poate sparge, un acoperis electrificat si un blindaj interior care anuleaza din start orice tentativa de a realiza un tunel pana in interiorul tainitei.

Barclays a folosit seiful pentru a depozita aici o cantitate impresionanta de lingouri de argint, aur, platina si paladiu.

Banca a construit seiful gigant in 2012, iar sistemul de securitate este foarte performant.

"Cititoarele de amprente pot detecta circulatia sangelui, astfel ca ideea de a reteza degetele cuiva pentru a sparge seiful nu va functiona.

Parapetii catre inconjoara cladirea pot rezista si ei la impactul cu o camioneta condusa cu peste 90 de kilometri la ora", au relatat atunci reporterii Times despre masurile de securitate.

In luna ianuarie, banca ICBC Standard din China a incercat sa preia un alt seif comercial din Londra aflat in administrarea Deutsche Bank, dar afacerea nu s-a concretizat.

Tranzactia dintre Barclays si ICBC Standard urmeaza sa se finalizeze in luna iulie a acestui an.

#tranzactii banci China, #depozite aur, #seif Barclays Londra , #Banci internationale