Cameron, ingrijorat de limitarea bonusurilor bancherilor

Luni, 04 Martie 2013, ora 21:45
1365 citiri
Cameron, ingrijorat de limitarea bonusurilor bancherilor

Guvernul britanic este ingrijorat de planurile Uniunii Europene de a limita bonusurile bancherilor, a anuntat luni purtatorul de cuvant al premierului britanic David Cameron.

"Avem in continuare ingrijorari majore cu privire la propunerile UE. Purtam discutii in acest sens cu alte state membre", a declarat purtatorul de cuvant inainte de consiliul ministrilor de finante UE de marti, potrivit Reuters.

Londra gazduieste mai mult de o treime din piata valutara mondiala si este de departe cel mai mare centru financiar din Uniunea Europeana, iar guvernul britanic este ingrijorat ca planurile UE de a limita bonusurile bancherilor i-ar putea scadea competitivitatea.

Boris Johnson, primarul Londrei, a calificat aceasta politica drept "idioata" si a atras atentia ca masura ar alunga afacerile bancare din City-ul londonez spre Zurich, Singapore si New York.

De asemenea, David Cameron a sustinut ca orice reglementare trebuie sa fie "suficient de flexibila" pentru a permite bancilor din Regatul Unit sa ramana competitive.

Un acord provizoriu a fost stabilit saptamana trecuta, in cadrul Parlamentului European, dar acesta trebuie ratificat de majoritatea statelor membre.

Irlanda, care detine presedintia rotativa a Uniunii Europene si a participat la negocieri, a anuntat ca va prezenta propunerea statelor membre pe parcursul intalnirii de marti.

Ministrul de Finante britanic George Osborne va intampina insa probleme in a boicota aceasta intelegere, care ar urma sa intre in vigoare din 2014, deoarece acceptul Marii Britanii nu este necesar pentru ca propunerea sa fie adoptata de catre UE.

#plafon bonus bancheri, #bonus bancheri Marea Britanie, #declaratie Cameron bonus bancheri, #reglementari UE bonus bancheri , #Banci internationale