Bancile vor fi "atacate" din nou, pe 5 noiembrie

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 09:36
1281 citiri
Bancile vor fi "atacate" din nou, pe 5 noiembrie

Protestatarii anti-banci pregatesc un nou atac asupra bancilor, pe data de 5 noiembrie, nemultumiti de faptul ca Bank of America a introdus o taxa de 5 dolari pe luna pentru cardurile de debit.

Mai mult de 57.000 de persoane si-au anuntat participarea, pe pagina de Facebook dedicata manifestului, intitulata "Bank Transfer Day".

Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca Bank of America a introdus o taxa de 5 dolari pe luna pentru cardurile de credit, pentru a putea compensa pierderile provocate de procesele pierdute in scandalul ipotecilor frauduloase.

Manifestantii se tem ca mai multe banci ar putea recurge la metode similare pentru a-si acoperi pierderile si planuiesc sa isi retraga banii de la banci.

Anul trecut, a mai existat o incercare de a starni panica in randul bancilor, cand fotbalistul Eric Cantona a indemnat oamenii sa isi retraga banii depusi la banci, pe data de 7 decembrie. Ziua a fost, insa, una obisnuita.

"Nu punem mana pe arme pentru a omori oameni si pentru a declansa o revolutie. E usor sa organizezi o revolutie in zilele noastre. In ce consta sistemul? Sistemul e construit pe puterea bancilor.

Asadar, sistemul trebuie distrus prin intermediul bancilor. Daca cele trei milioane de persoane care protesteaza in strada cu pancarte in maini se vor duce la banca si isi vor retrage banii, atunci bancile se vor prabusi", declara Eric Cantona, in luna noiembrie 2010, citat de The Guardian.

#protest banci noiembrie, #protest banci America, #bank transfer day Facebook, #bank transfer day , #Banci internationale