Bancile europene iau masuri de austeritate

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 15:12
1090 citiri
Bancile europene iau masuri de austeritate
Sediul central Deutsche Bank din Frankfurt, Germania./Sursa: wikimedia.com

Cele mai mari banci de investitii din Europa vor fi nevoite sa isi micsoreze activele si sa dea oameni afara, din cauza prognozelor nefavorabile si a cererii de capital.

UBS AG, Deutsche Bank, Barclays Plc si Credit Suisse Group Ag ar putea face disponibilizari si reduce valoarea unor afaceri ca sa scada costurile si sa construiasca rezerve pentru a rezista crizei datoriilor din regiune, potrivit lui Kian Abouhossein, analist JP Morgan Chase&Co., citat de Bloomberg.

"Toata lumea incearca sa-si reduca activele de risc cat mai repede cu putinta. Deja au inceput, dar vor intampina greutati din cauza mediului care devine din ce in ce mai dur", spune Abouhossein.

Cele patru banci vor reduce activele riscante cu 415 miliarde de dolari pentru a face fata cererilor stricte impuse de standardul Basel III, adoptat de Comisia de Supraveghere Bancara de la Basel. La asta se adauga si criza datoriilor suverane care afecteaza Europa, fapt care constrange bancile sa ia masuri cat mai repede, pentru a evita vanzarea de noi actiuni.

Niciuna dintre institutii nu a vrut sa comenteze informatia pana la publicarea rapoartelor de venit pentru trimestrul al treilea, ce va avea loc peste opt zile.

#masuri austeritate banci, #concedieri UBS, #probleme Deutsche Bank, #recapitalizare banci , #Banci internationale