Bancherii sunt mai optimisti in privinta crizei euro

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 19:29
1189 citiri
Bancherii sunt mai optimisti in privinta crizei euro
Marile banci vad sfarsitul crizei

Sefii selor mai importante banci din lume s-au aratat mai optimisti in legatura cu rezolvarea crizei datoriilor din zona euro, acestia tinzand sa creada ca se va ajunge la o intelegere in cazul Greciei, dupa cum a reiesit la Forumul Economic Mondial.

Concluzia intalnirii private din cadrul Forumului Economic Mondial dintre CEO celor mai mari institutii financiare, cum ar fi JPMorgan Chase, Barclays, Citigroup si UBS, a fost ca s-au facut progrese in ceea ce priveste situatia economica globala si, mai ales, europeana, dupa cum au declarat, joi, participantii, citati de Reuters.com.

Emisiunea de imprumuturi ieftine, cu maturiate de trei ani, in valoare de jumatate de trilion de euro, realizata de Banca Centrala Europeana, luna trecuta, este vazuta de cei mai multi dintre bancheri ca un punct de cotitura, dupa aproape trei ani de haos. Situatia din ultimii ani a amenintat cei mai mari dintre jucatorii din sectorul bancar, dupa cum au spus acestia.

"2011 a fost un an dominat de temeri legate de riscurile datoriilor suverane. In 2012, ne simtim cumva mai confortabil, deoarece s-au facut progrese", a declarat CEO Baryclays Bob Diamond.

#mari banci internationale, #mari banci europa, #criza europa, #criza datorii zona euro , #Banci internationale