Angela Merkel: BCE nu poate incepe supravegherea bancilor in 2013

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 16:24
1491 citiri
Angela Merkel: BCE nu poate incepe supravegherea bancilor in 2013

Cancelarul german, Angela Merkel, sustine ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu poate incepe supravegherea bancilor de anul viitor.

Cancelarul german a spus ca este "in favoarea uniunii bancare", dar in acest proiect trebuie sa se avanseze "pas cu pas", relateaza agentia EFE. In caz contrar, exista riscul ca sistemul sa fie blocat.

Merkel a afirmat ca Autoritatea Bancara Europeana (EBA) nu a prevazut problemele care se prefigurau in sistemul financiar din Spania si care au impus in cele din urma acordarea unui ajutor financiar european bancilor din aceasta tara.

"De multe ori am afirmat in Europa lucruri pe care nu am fost capabili sa le ducem la bun sfarsit", a apreciat cancelarul facand referire la limitele de indatorare prevazute in criteriile de la Maastricht si la agenda pentru cresterea competitivitatii economice europene.

Ea a atras atentia ca acest lucru nu trebuie sa se intample din nou, pentru ca promisiunile neindeplinite conduc la scaderea increderii investitorilor, iar actuala criza este "de fapt, o criza a increderii".

Sefa executivului german a mai spus cu aceasta ocazie ca tarile din UE trebuie sa creeze "mai multa Europa" acolo unde este necesar si s-a aratat optimista asupra posibilitatii adancirii integrarii europene in mai multe domenii.

#Merkel uniune bancara, #Merkel supraveghere banci, #Merkel declaratii uniune bancara , #Banci internationale