Marile banci trag linie dupa trimestrul doi: Rezultatele, dezastruoase

Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:28
1584 citiri
Marile banci trag linie dupa trimestrul doi: Rezultatele, dezastruoase

Unele dintre cele mai puternice banci din lume, precum Goldman Sachs, JPMorgan sau Barclays se lovesc de realitatea unei crize financiare profunde, care le-a costat sute de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru.

Rezultatele financiare pe trimestrul doi, publicate de cea mai mare banca de investitii americana, Goldman Sachs, indica o scadere de 12% a profitului, in urma unor investitii cu risc ridicat si a stagnarii activitatii.

Reprezentantii bancii au mai precizat ca au in vedere noi reduceri de cheltuieli pentru a face fata situatiei, noteaza Reuters.

Goldman a inregistrat un profit de 927 milioane de dolari sau de 1,78 de dolari pe actiune, in scadere de la 1,052 miliarde de dolari sau 1,85 de dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai mari pierderi au fost generate de investitiile in ICBC (Industrial and Commercial Bank of China), de 194 milioane de dolari, pe parcursul trimestrului. In total, divizia de investitii a inregistrat un declin de 81% a veniturilor, la 203 milioane de dolari, de la un miliard, anul trecut.

Veniturile nete ale bancii au totalizat 6,6 miliarde, in scadere cu 9%.

JPMorgan a pariat pe un loz necastigator

Nici JPMorgan nu a facut investitii mai "fericite" in cel de-al doilea trimestru. Profitul net a coborat cu 9%, la 4,96 miliarde de dolari, dupa ce banca a inregistrat pierderi de 4,4 miliarde de dolari, cauzate de tranzactiile proaste cu derivate financiare, efectuate de traderii biroul londonez de investitii.

In plus, banca a revizuit si profitul din primul trimestru in scadere cu 459 milioane de dolari, dupa ce o ancheta interna la biroul de la Londra a indicat ca angajatii s-ar putea face vinovati de musamalizarea unor tranzactii cu rezultat pagubos.

Barclays plateste amenzi de sute de milioane de dolari pentru manipularea dobanzii Libor

Barclays, a doua mare banca din Marea Britanie in functie de active, este protagonista unui scandal de proportii, din cauza unei investigatii legate de manipularea dobanzii Libor.

Libor este dobanda de referinta pentru instrumente financiare in valoare de 360 miliarde de dolari.

Astfel, in cadrul anchetei, banca a acceptat sa plateasca o amenda de 453 milioane de dolari, care se va resimti in rezultatele financiare pe ultimul trimestri, inca nepublicate.

Printre bancile investigate de autoritatile de reglementare la nivel mondial in acest caz se mai numara Royal Bank of Scotland, Citigroup, UBS, ICAP, Lloyds Banking Group si Deutsche Bank.

#rezultate financiare banci, #rezultate financiare banci internationale, #rezultate financiare Goldman Sachs, #pierderi banci trimestrul doi , #Banci comerciale