Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA a semnat o conventie cu UniCredit privind finantarea fermierilor

APIA a semnat o conventie cu UniCredit privind finantarea fermierilor


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat o conventie cu UniCredit Tiriac Bank privind finantarea capitalului de lucru al fermierilor din sectorul zootehnic.

De asemenea, au fost semnate conventii tripartite cu APIA si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic.

Totodata, UniCredit Tiriac Bank intentioneaza sa semneze in perioada imediat urmatoare conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.

Politica Agricola Comuna (PAC) este sustinuta de doua instrumente financiare, respectiv Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), din care este finantat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) care sprijina in special platile directe la hectar (SAPS) si programul de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole.

Pentru SAPS, Romania va beneficia in 2012 de peste 1 miliard de euro din FEGA, iar una dintre prioritatile bancii va fi acordarea de facilitati de finantare fermierilor care vor depune cererea de plata pe suprafata incepand cu data de 1 martie.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit si are peste 240 de sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1763 ori