Banca Romaneasca va investi in 2010 circa 67 milioane lei in infrastructura

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 14:31
1575 citiri
Banca Romaneasca va investi in 2010 circa 67 milioane lei in infrastructura

Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece, va investi in acest an circa 67 milioane lei in proiecte de infrastructura, decizie aprobata in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) la inceputul lunii mai, potrivit unui comunicat emis miercuri de banca, citat de NewsIn.

"Procesul de implementare a unei noi platforme IT care sa permita operatiuni si tranzactii in timp real, cu beneficii concrete pentru clientul final, este o prioritate in strategia Bancii Romanesti.

De asemenea, in acest an vom implementa un nou model de business , astfel incat sa putem oferi produse si servicii specializate, avand la baza o mai buna segmentare a clientilor, incluzand <personal banking> si <small business banking>.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0in; margin-right:0in; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Astfel, vor fi infiintate Centre de Afaceri Regionale care vor administra partea de , reteaua de sucursale urmand a fi dedicata clientilor persoane fizice si afacerilor de mici dimensiuni", a declarat directorul general adjunct al Bancii Romanesti, Crina Cosma.

Aceasta a mai spus ca aproximativ 16 milioane lei din totalul investitiilor planificate pentru anul 2010 vor fi folosite pentru proiectul de , care presupune un nou concept de organizare si rationalizare a fluxurilor in sucursale si un nou design al acestora pentru o abordare prietenoasa si unitara a clientilor.

De asemenea, potrivit deciziei Adunarii Generale, profitul net in valoare de 20 de milioane de lei inregistrat in 2009 a fost capitalizat in intregime, sustinand astfel dezvoltarea bancii in conformitate cu strategia sa.

Banca Romaneasca are in prezent un nivel confortabil de solvabilitate de 24%, in conditiile in care nivelul minim este de 10% (conform acordului cu Fondul Monetar International), mai informeaza banca.

"In 2010, se asteapta ca Banca Romaneasca sa continue performantele bune inregistrate in 2009, sustinute prin cresterea moderata a creditarii, mentinerea calitatii activelor, optimizarea surselor de finantare si asigurarea unui management bun al lichiditatii, precum si a unui control eficient al costurilor", a declarat Marinos Stratopoulos, numit recent in functia de director general al Bancii Romanesti de catre Consiliul de Administratie.

Cu un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale, Banca Romaneasca are 17 ani de activitate pe piata bancara din Romania.

In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia.

Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

In prezent, NBG este banca cu cele mai mari lichiditati din sud-estul Europei, fiind lider de piata in Grecia din punct de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999 este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE).

National Bank of Greece are o experienta de peste 160 de ani, cu o puternica prezenta internationala prin cele peste 1.700 unitati bancare.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: NBG Securities Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing. 

#banca, # romaneasca, # investitii, # infrastructura , #stiri Banca Romaneasca