Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clientii Bancii Carpatica au acces la o retea dubla de bancomate

Clientii Bancii Carpatica au acces la o retea dubla de bancomate


Euronet Services, filiala din Romania a Euronet Worldwide, a achizitionat 200 de bancomate de la Banca Comerciala Carpatica, dublandu-si astfel reteaua de ATM-uri, pe care clientii bancii o pot utiliza la aceleasi costuri, a anuntat marti operatorul.

Totodata, institutia de credit a semnat un acord de participare la reteaua partajata de ATM-uri a Euronet si un contract pentru administrarea retelei de POS si servicii de emitere carduri.

In cadrul parteneriatului, Euronet preia ATM-urile Carpatica, le va include intr-un program de rebranding si le va integra in reteaua proprie.

"ATM-urile achizitionate din cadrul sucursalelor bancii vor fi inscriptionate si cu brandul Euronet, in timp ce ATM-urile din afara sucursalelor Bancii Comerciale Carpatica vor fi marcate doar cu brandul Euronet", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reteaua de bancomate Euronet acopera in prezent toate cele 41 de judete din Romania si are cinci banci participante.

"Clientii sunt castigatori clari in urma acestui parteneriat, avand acces la o retea mai ampla, fara costuri suplimentare. Acest acord nu doar dubleaza volumul retelei, ci si creste calitatea serviciilor, prin sporirea timpului de disponibilitate al retelei si plasarea ATM-urilor in cele mai bune locatii", a declarat in comunicat Johan Gabriels, CEO al Bancii Comerciale Carpatica.

Euronet este un grup care gestioneaza retele independente de ATM-uri in 13 tari. Compania furnizeaza solutii de procesare de plati si tranzactii pentru institutii financiare, retaileri, furnizori de servicii si clienti persoane fizice. Portofoliul de servicii include solutii de externalizare a administrarii terminalelor tip ATM si POS, emitere de carduri si acceptare la comerciant, dezvoltare solutii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plati facturi si distributia de vouchere electronice pentru reincarcarea cartelelor de telefonie mobila si alte servicii preplatite.

Euronet Worldwide este prezenta pe piata din Romania de peste 10 ani cu servicii de procesare tranzactii, autorizare, emitere de carduri, gateway catre organizatiile de carduri, platforma software pentru procesare tranzactii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrare de retele de bancomate si POS-uri, retea independenta de bancomate si depomate.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (simbol BCC), cotate la Bursa de Valori Bucuresti si controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea in proportie de 41,2898%, au inchis sedinta de tranzactionare de luni la pretul de 0,0625 lie/titlu, in scadere cu 0,48% fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 196,64 milioane lei (44 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1873 ori