Presedintele CSA: Voi fi revocat din functie

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:38
1655 citiri
Presedintele CSA: Voi fi revocat din functie

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, a declarat ca va fi revocat din functie, dupa ce a participat, luni, la sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului.

In cadrul sedintei, a fost prezentat un raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu ii era favorabil sefului CSA, conform Mediafax.

"Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.

El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor "plangeri nefondate".

Mai multe persoane fizice si juridice au depus la comisia parlamentara un numar insemnat de petitii, din analiza carora au rezultat "o serie de sincope cu privire la modul in care CSA isi indeplineste atributiile prevazute de lege".

In raport se spune ca exista o suspiciune referitoare la existenta unei presupuse stari de incompatibilitate in care se afla Buzoianu determinata de calitatea de asociat pe care fiul acestuia, Sorin Buzoianu, o are in mai multe societati ce activeaza in domeniul asigurarilor.

Membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii au hotarat sa sesizeze Agentia Nationala pentru Integritate pentru a verifica situatia lui Constantin Buzoianu.

#presedinte CSA revocare functie, #presedinte CSA raport Parlament, #revocare presedinte CSA, #revocare Constantin Buzoianu , #Supraveghere asigurari