Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Asigurari si-a sporit afacerile cu 62% in T1

Astra Asigurari si-a sporit afacerile cu 62% in T1

Astra Asigurari si-a sporit afacerile cu 62% in primul semestru, pana la 411 milioane lei, potrivit datelor provizorii, pe fondul cresterii puternice pe segmentul asigurarilor de cladiri si bunuri (property), a declarat miercuri presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea, potrivit NewsIn.

In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 253,3 milioane lei.

"Compania a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere de 314,6% pe segmentul de asigurari property, pana la 106,5 milioane lei", a afirmat Mustatea.

Segmentul de asigurari Casco a crescut cu 70,1%, pana la 163,66 milioane lei, in timp ce asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au urcat cu 13,8%, pana la 101,6 milioane lei, potrivit reprezentantului Astra.

Astra Asigurari a decis sa-si optimizeze costurile legate de daune si sa schimbe politica de vanzari pe segmentele property si viata, a precizat Mustatea.

El a enumerat riscurile pentru piata asigurarior, in contextul crizei economice: continuarea trendului de crestere a daunalitatii, care adanceste dezechilibrul intre ritmul de crestere a daunelor si dinamica primelor, avansul ratei platilor neachitate la asigurarile generale si majorarea rascumpararilor la asigurarile de viata.

Astra Asigurari a redus cu peste 30% costurile cu chiriile, bugetul de marketing, costurile de personal, in urma schimbarii proceselor de business, a mai spus Mustatea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1545 ori
Citeste mai multe despreAstra asigurari afaceri costuri