Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata asigurarilor a depasit 6,1 miliarde de lei

Piata asigurarilor a depasit 6,1 miliarde de lei


Piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 1,43% in primele noua luni, la 6,17 miliarde de lei, sustinuta de majorarea subscrierilor din asigurari generale cu 1,74%, la 4,87 miliarde de lei, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde de lei, in urcare cu 0,3% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

In categoria asigurarilor generale, cele mai mari subscrieri au fost generate de politele obligatorii RCA - 1,6 miliarde de lei, urmate de asigurarile facultative CASCO - 1,4 miliarde de lei si politele de incendiu si alte calamitasi naturale - 859,5 milioane de lei. Cumulat, cele trei tipuri de polite detin peste 80% totalul primelor subscrise din contracte de asigurari generale.

Potrivit CSA, asiguratorii au platit despagubiri de aproape 3,8 miliarde de lei, nivel in crestere cu 3,9% fata de septembrie 2011.

"In baza contractelor de asigurari generale, companiile au platit daune de peste 3,2 miliarde de lei, cu 3,4% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Pe segmentul asigurarilor de viata, sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari s-au ridicat la 538,7 milioane de lei, inregistrand un avans de 7,3% fata de septembrie 2011", se arata intr-un comunicat al CSA.

In perioada analizata, primele intermediate de brokerii in asigurari au totalizat 2,5 miliarde de lei, in urcare cu 5,3% fata de intervalul similar din 2011.

Raportat la totalul primelor subscrise de asiguratori, gradul de intermediere s-a situat la 40,95%.

Veniturile brokerilor din activitatea de intermediere au avansat cu 2,98%, la 504,8 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2176 ori