Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea pentru asigurarea obligatorie a locuintelor nu si-a atins scopul

Legea pentru asigurarea obligatorie a locuintelor nu si-a atins scopul

Romanii care au in proprietate o locuinta mai au la dispozitie doar doua saptamani pentru a incheia o asigurare obligatorie sau facultativa, in caz contrar riscand amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. 

Se pare, insa, ca nici macar amenintarea cu amenzi nu este suficienta pentru a-i determina pe proprietari sa-si asigure casa. Pana la sfarsitul perioadei limita, doar 7 - 7,5% din acestia urmand incheia o asigurare, potrivit lui Marius Bulugea, director general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Bulugea explica motivele invocate de proprietari pentru a nu incheia o asigurare si isi arata regretul pentru faptul ca legea nu si-a atins scopul.


Mai sunt doar doua saptamani inainte de expirarea termenului limita. De ce credeti ca proprietarii romani nu si-au incheiat o asigurare obligatorie sau facultativa a locuintei?


Indiferent de motivul invocat, cred eu ca toata lumea cunoaste despre existenta acestei legi, despre necesitatea ei. Este imposibil sa nu stie, avand in vedere ca este o lege destul de simpla. Este vorba doar de trei riscuri. In urma studiilor, in Romania, specialistii s-au oprit asupra a trei riscuri, cutremurul, inundatiile si alunecarile de teren, care au adus necazuri.


Vezi continuarea pe Ziare.comTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2987 ori