Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal inregistreaza pierderi de 2,63 miliarde dolari si disponibilizeaza peste 9.000 de angajati

ArcelorMittal inregistreaza pierderi de 2,63 miliarde dolari si disponibilizeaza peste 9.000 de angajati

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat astazi pierderi nete de 2,63 miliarde dolari in al patrulea trimestru, dupa scaderea preturilor, in contextul in care cererea pe piata de profil a fost afectata de incetinirea cresterii economice.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 2,44 miliarde dolari, potrivit unui comunicat. Vanzarile grupului au scazut cu 21%, la 22,1 miliarde dolari.

Scaderea cererii ii determina pe jucatorii de pe piata de profil sa reduca productia si numarul angajatilor. ArcelorMittal anuntase in noiembrie ca are ca obiectiv reducerea cu peste 30% a productiei. Directorul financiar al grupului, citat de AFP a anuntat astazi ca reducerile de personal ar putea depasi 9.000 de angajati, dupa ce planul privind reducerile de personal va fi extins si la salariatii din productie.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2258 ori