Made in China: cum sa-ti faci singur un iPad

Joi, 14 Iulie 2011, ora 13:00
3799 citiri
Made in China: cum sa-ti faci singur un iPad

Daca iti doresti foarte tare un iPad, dar nu ai suficienti bani pentru el, un chinez de 21 de ani iti ofera un ghid video "pas cu pas" si te invata cum sa iti faci propriul iPad identic cu cel al Apple, cu resurse minime.

Intr-un video care dureaza 20 de minute, postat pe Yoku -  o clona Youtube facuta de chinezi, Liu Xinying ne arata cum se asambleaza un dispozitiv identic cu iPad, folosind componente de calculator, un ecran tactil si o carcasa cu taste, scrie Yahoo!News.

La sfarsitul video-ului intitulat “DIY IPAD3”, micul geniu in IT arata varianta finisata a tabletei care pare sa fie un dispozitiv functional ce arata exact ca iPad-ul Apple, insa care utilizeaza Windows, sistemul de operare al Microsoft.

Vestea despre talentul lui Liu s-a raspandit rapid in intreaga lume, prin intermediul catorva site-uri straine si chineze, precum si pe Weibo, echivalentul Twitter in China.

Contactat de AFP, tanarul de 21 de ani din provincia Shangdong a declarat ca, de cand a publicat acel video,  a fost asaltat de zeci de oameni doritori sa aiba si ei o imitatie de iPad.

Liu sustine ca a realizat tableta doar ca sa se distreze si ca a investit 2.000 de yuan, echivalentul a 309 dolari, pentru constructia dispozitivului.

Pentru a face o comparatie cu preturile de piata, Yahoo! prezinta pretul celei mai ieftine versiuni ale iPad 2 in China, care costa 3.600 de yuan si pretul celei mai scumpe astfel de tablete: 5,288 yuan.

Produsele Apple sunt foarte populare in China, care este cea mai mare piata de Internet din intreaga lume cu 457 milioane de utilizatori, iar lansarea noilor modele in tara genereaza conflicte intre cei pasionati.

Apple a fost nevoit sa plateasca daune unui client care a fost ranit in cadrul lansarii iPad 2 la Beijing, iar luna trecuta, trei oameni au fost condamnati pentru furtul de design al tabletei si utilizarea lui pentru producerea de falsuri.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#china, #ipad, #ipad chinez, #tehnologie , #stiri Apple