De ce se fereste Warren Buffett de actiunile Apple

Marti, 22 Martie 2011, ora 11:31
2250 citiri
De ce se fereste Warren Buffett de actiunile Apple

Warren Buffett este dispus sa-si continue lunga aversiune fata de producatorii de tehnologie, asa cum este Apple, pentru ca sunt business-uri mai greu de prevazut decat Coca-Cola, potrivit Bloomberg.

Seful Berkshire Hathaway a spus, in cadrul vizitei sale in Coreea de Sud, ca s-a implicat foarte putin in acest domeniu in trecut si ca nu are de gand sa-si schimbe atitudinea.

La polul opus, se afla compania Coca-Cola, cu sediul in Atlanta.

Miliardarul american crede ca ii este mult mai usor sa ajunga la o concluzie asupra viitorului economic al Coca-Cola, decat i-ar fi in cazul Apple.

"Chiar daca Apple are cel mai minunat viitor din lume, nu sunt capabil sa-mi fac o imagine si sa evaluez acest viitor.

Pur si simplu, prefer sa ma uit la business-uri pe care cred ca le inteleg."

Comentariile ocupantului locului 3, in topul celor mai bogati oameni din lume, vin in contextul cutremurului distrugator din Japonia, urmat de un val urias de 10 m, dezastre ce au dus la moartea a 8.000 de oameni.

Companiile japoneze, printre care Toshiba, furnizeaza 20% din totalul produselor de tehnologie din lume, 40% din componente si 19% din cip-uri.

Cu ocazie aceleiasi vizite, Buffett a mai declarat ca recentul cutremur din Japonia este un eveniment "extraordinar" care creeaza oportunitati importante pentru investitorii care tintesc companiile japoneze.

#actiuni apple, #coca cola, #investitor american, #miliardar, #warren buffett , #stiri Apple