Apple renunță la proiectul unei mașini electrice, după investiții de miliarde de dolari timp de un deceniu

Marti, 27 Februarie 2024, ora 22:27
0 citiri
Apple renunță la proiectul unei mașini electrice, după investiții de miliarde de dolari timp de un deceniu
Apple renunță la obiectivul de a construi o mașină electrică FOTO X

Compania Apple renunță la obiectivul de a construi o mașină electrică, după un deceniu, abandonând unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istoria companiei.

Apple a făcut dezvăluirea pe plan intern marți, surprinzând cei aproape 2.000 de angajați care lucrează la proiect. Decizia a fost anunțată de Chief Operating Officer Jeff Williams și Kevin Lynch, un vicepreședinte responsabil de proiect.

Cei doi directori le-au spus angajaților că proiectul va înceta și că mulți angajați din echipa care lucrează la mașină - cunoscută sub numele de Special Projects Group, sau SPG - vor fi mutați la divizia de inteligență artificială sub conducerea executivului John Giannandrea. Ei se vor concentra pe proiecte generative de inteligență artificială, o prioritate din ce în ce mai importantă pentru companie.

Echipa Apple auto are și câteva sute de ingineri hardware și designeri de mașini. Este posibil ca aceștia să poată aplica pentru locuri de muncă în alte echipe Apple. Vor fi disponibilizări, dar nu este clar câte.

Decizia este o bombă pentru companie, punând capăt unui efort de miliarde de dolari investiți într-o industrie cu totul nouă. Gigantul tehnologic a început să lucreze la o mașină în jurul anului 2014, punându-și ochii pe un vehicul electric complet autonom, cu interior asemănător unei limuzine și navigație cu ghid vocal.

Miliardarul Elon Musk, proprietarul brandului concurent Tesla, a anunțat și el pe rețeau X decizia Apple.

🫡 🚬 https://t.co/f5wn0y95gx— Elon Musk (@elonmusk) February 27, 2024

...citeste mai departe despre "Apple renunță la proiectul unei mașini electrice, după investiții de miliarde de dolari timp de un deceniu" pe Ziare.com

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#apple, #renuntare, #proiect, #masina electrica, #miliarde dolari , #Stiri Internet