SUA dă în judecată Apple pentru monopolizarea pieței de telefoane și pentru sabotarea competiției

Joi, 21 Martie 2024, ora 18:12
0 citiri
SUA dă în judecată Apple pentru monopolizarea pieței de telefoane și pentru sabotarea competiției
Apple FOTO/ Unsplash

După ce Apple a primit o lovitură în Uniunea Europeană cu privire la acțiunile sale de monopol, compania a fost dată în judecată și de guvernul american, pentru că ar fi creat un monopol pe piața smartphone și ar fi defavorizat concurența.

Cazul a fost deschis în New Jersey de către procurorul general al SUA, Merrick Garland. Evident, compania a răspuns agresiv la anunțul procesului intentat.

Compania Apple ar fi „subminat aplicații, produse și servicii care ar face utilizatorii de iPhone să fie mai puțin dependenți de acest telefon”, a explicat Garland, citat de BBC. O altă acuzație serioasă este că Apple, prin acțiunile sale, a descurajat și „costuri mai mici pentru consumatori și dezvoltatori de aplicații”

Procurorul general american a explicat că Apple va continua să își întărească monopolul în absența unor schimbări majore.

Alte probleme incluse în proces includ și scăderea funcționalității dispozitivelor smartwatch produse de alte companii și blocarea în App Store a unor aplicații cu mai multe opțiuni decât cele create de Apple.”.

Procesul din SUA vine la mai puțin de o lună după ce UE a amendat Apple cu 1,8 miliarde euro pentru ca încălcat legislația cu privire la concurența neloială cu privire la streaming muzică. Compania a restricționat alegerile consumatorilor fiindcă nu i-a informat că abonamentele la streaming sunt mai ieftine pe alte platforme decât în App Store.

...citeste mai departe despre "SUA dă în judecată Apple pentru monopolizarea pieței de telefoane și pentru sabotarea competiției" pe Ziare.com

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#apple, #proces Apple, #amenda Apple UE , #Stiri Internet