Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un "consiliu de specialitate" ar putea amenda statele membre UE

Un "consiliu de specialitate" ar putea amenda statele membre UE

Germania se gandeste la posibilitatea infiintarii unui "consiliu de stabilitate" al zonei euro, care sa poata amenda statele cu cheltuieli prea ridicate, informeaza Mediafax.

Vicecancelarul Philipp Roesler, care ocupa si pozitia de ministru al Economiei, a declarat ca tarile din zona euro trebuie supuse si unor teste de competitivitate, care sa examineze flexibilitatea pietelor muncii si alti factori.


"Ne trebuie un nou pact pentru euro", a spus Roesler.


Scopul este de a asigura stabilitatea zonei euro, a adaugat el. Oficialul german va prezenta propunerile omologilor din Uniunea Europeana la urmatoarea reuniune.


Ideile vicecancelarului german includ si introducerea in statele din zona euro a unei limite pentru indatorare, bazata pe modelul german.


Roesler, lider al Partidului Democratii Liberi aflat in coalitia guvernamentala, a facut aceste declaratii dupa ce s-a consultat cu Angela Merkel, cancelarul executivului german, a declarat o sursa apropiata situatiei.


Berlinul a insistat de la declansarea crizei datoriilor ca cele 17 state membre ale uniunii monetare pot sa se bazeze pe sprijin atata timp cat sunt dispuse sa deruleze reforme pentru cresterea competititvitatii si reducerea deficitelor.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1297 ori