Amazon: Crestere neasteptata a veniturilor in primul trimestru

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 11:36
2037 citiri
Amazon: Crestere neasteptata a veniturilor in primul trimestru
Sursa foto: Reuters

Amazon a inregistrat, in primul trimestru al anului, o crestere a veniturilor care au depasit asteptarile analistilor din piata, in special datorita investitiilor in tehnologie si in noile depozite, dupa ce compania si-a extins activitatea in noi domenii.

Divizia internationala a Amazon, care acopera 40% din vanzarile totale, a avut, insa, o reducere a ritmului de crestere, care s-a situat in acest interval la 18%, conform Reuters.

Amazon isi extinde activitatea in China

Compania a investit in noi piete, in special in China, unde trebuie sa faca fata concurentei Alibaba, cea mai mare firma de comert electronic de pe aceasta piata.

Veniturile companiei din primele trei luni ale anului au crescut cu 23%, la 19,74 miliarde de dolari, sustinute de vanzarile din America de Nord. Compania a depasit estimarile facute de analistii de pe Wall-Street, care se asteptau ca veniturile Amazon sa se ridice la 19.4 miliarde de dolari.

Marja profitului operational a fost de 1%, Amazon avand cheltuieli ridicate intr-o serie de proiecte, inclusiv dezvoltarea de continut si jocuri video, in timp ce principala sa afacere, retailul se afla sub presiune.

Compania este interesata, de asemenea, de segmentul hardware, unde a lansat dispozitivul Fire TV care permite receptionarea de continut, in timp ce in piata sunt vehiculate, de ceva timp, informatii despre dezvoltarea propriului smartphone.

#amazon rezultate, #amazon investitii , #Investitii