Dezvoltatorul ansamblului Blue Tower, in faliment

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 09:27
1785 citiri
Dezvoltatorul ansamblului Blue Tower, in faliment

Tribunalul Bucuresti a respins planul de reorganizare a firmei Copper Beech Capital, astfel ca dezvoltatorul proiectului rezidential Blue Tower din cartierul Colentina din Bucuresti a intrat in faliment, precizeaza Mediafax.

Copper Beech Capital se afla de peste un an in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a aprobat solicitarea firmei, dezvoltatorul primului proiect imobiliar din Romania al grupului britanic Copper Beech.

"Firma a intrat in faliment, dupa ce, luni, Tribunalul a respins planul de reorganizare", a declarat pentru MEDIAFAX Tudor Nicolae, directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, unul dintre administratorii judiciari desemnati de instanta.

Proiectul Blue Tower trebuia finalizat in luna septembrie a anului trecut si cuprinde un bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente.

Fondurile necesare dezvoltarii proiectului, investitie de 30 milioane euro, au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit in valoare de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank. Din cele 156 apartamente din complexul Blue Tower au fost vandute circa 80%. 

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Copper Beech Capital avea in 2008 datorii de 65 milioane de lei.

Grupul de firme Copper Beech a anuntat in 2008, ca intentioneaza sa investeasca in cinci ani 2,5 miliarde de euro in constructia a 17.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul achizitionase deja 600 hectare de teren.

#dezvoltator, #blue, #tower, #faliment , #stiri Alpha Bank