Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank ar putea vinde BERD 30% din subsidiarele est-europene si din Romania

Alpha Bank ar putea vinde BERD 30% din subsidiarele est-europene si din Romania


Alpha Bank este aproape de un acord pentru vanzarea unei participatii de pana la 30% din subsidiarele est-europene, printre care si cea din Romania, catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit publicatiei elene Real News, preluata de Bloomberg.

Grupul financiar elen vrea sa separe diviziile din Romania, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania si Macedonia de banca-mama si sa le plaseze intr-un holding, scrie Bloomberg.

BERD ar urma sa cumpere ulterior o participatie la acest holding, potrivit ziarului de la Atena, care nu precizeaza sursa informatiilor.

Alpha Bank si EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, au incheiat anul trecut un acord de fuziune, insa Alpha s-a retras in martie din intelegere dupa pierderile peste estimari inregistrate de banci in urma acordului de participare a investitorilor privati la restructurarea datoriilor Greciei.

Grupul Alpha Bank detine in Romania institutia de credit cu acelasi nume si companiile de servicii financiare Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers si Alpha Advisory.

Potrivit rezultatelor financiare de la finele lunii septembrie a anului trecut, soldul creditelor Alpha Bank in Romania se ridica la 3,4 miliarde euro, in scadere cu 7% fata de nivelul de la finele anului 2010.

Profitul inainte de taxe obtinut de Alpha Bank in Romania a scazut in primele noua luni ale anului trecut cu 80%, la 7 milioane euro, de la 34 de milioane de euro in perioada similara a anului anterior, in contextul declinului veniturilor operationale cu 20%.

Alpha Bank Romania ocupa la jumatatea anului trecut locul opt in sistemul bancar, cu active de 17 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1710 ori