Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit ar putea fi afectat de problemele financiare din Grecia si Dubai

UniCredit ar putea fi afectat de problemele financiare din Grecia si Dubai

Veniturile grupului bancar UniCredit, cu activitati si pe piata romaneasca, ar putea fi afectate de criza financiara din Grecia si Dubai, potrivit unui document al grupului italian, citat de Bloomberg si preluat de NewsIn.

Evenimentele recente din aceste piete "ar putea avea un efect negativ asupra veniturilor din tranzactionare pe pietele de capital", a precizat banca intr-un document, cu ocazia majorarii de capital de 4 miliarde euro din 8 ianuarie, fara a oferi estimari legate de venituri.

UniCredit isi majoreaza capitalul, in contextul in care tarile europene ies din cea mai greava recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial.


Directorul executiv al bancii, Alessandro Profumo, a decis, de asemenea, sa reduca nivelul cheltuielilor si sa vanda activele nestrategice, pentru a strange capital.


Autoritatea de Investitii din Libia si Banca Centrala a Libiei, ce detin 4,9% din UniCredit, sunt printre investitorii care isi vor exercita dreptul de preemptiune in cadrul majorarii de capital ce a inceput luni.


Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Fondazione Cassa di Risparmio di Modena, Carimonte Holding si Allianz au anuntat, de asemenea, ca vor cumpara noi actiuni, potrivit documentului.


Unicredit vinde actiuni la un pret unitar de 1,589 euro si ofera 3 actiuni noi pentru fiecare 20 de actiuni detinute deja. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1001 ori
Citeste mai multe despredubai financiare grecia probleme unicredit