Allianz-Tiriac a incasat venituri mai mici din din asigurari in T1

Luni, 16 Mai 2011, ora 12:44
1494 citiri
Allianz-Tiriac a incasat venituri mai mici din din asigurari in T1

Allianz-Tiriac Asigurari a raportat in primele trei luni venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 256,4 milioane lei, cu 7% mai putin fata de subscrierile de 277 milioane lei, venituri din prime brute, consemnate in ianuarie-martie 2010, a anuntat luni asiguratorul, precizeaza NewsIn.

"Realizarile din primul trimestru sunt in linie cu asteptarile noastre. Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta a rezultatelor noastre de activitatea de asigurari auto.

In ceea ce priveste profitabilitatea, vedem primele semnale de imbunatatire a rezultatelor operationale pe clasele de asigurari auto, ca urmare a intaririi politicii de subscriere prudentiala a riscurilor aferente asigurarilor Casco si RCA", a declarat, luni, intr-un comunicat de presa, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir.

Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), "ramane pe teritoriul pozitiv", de circa trei milioane de lei, potrivit companiei de asigurari.

De asemenea, in primul trimestru valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 231,7 milioane de lei, cu aproape 9 % in scadere fata de acelasi interval din 2010.

"Scaderea a fost generata exclusiv de evolutia claselor de asigurari Casco si RCA, care impreuna au contabilizat un nivel al subscrierilor de 165,2 milioane de lei in primele trei luni din 2011, cu 31 milioane lei mai putin decat in primul trimestru al anului anterior. Influenta asupra veniturilor a subscrierilor mai mici din activitatea de asigurari auto a fost partial compensata de evolutia pozitiva a portofoliului de asigurari generale non-auto.

La nivelul acestuia, veniturile au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 58,2 milioane de lei in T1 2010, la 66,5 milioane de lei in T1 2011", se arata in comunicat.

Astfel, ponderea portofoliului non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut la 29%, de la 23%. In ceea ce priveste asigurarile de viata, primele brute subscrise au consemnat o crestere de circa 10%, de la 22,5 milioane de lei in primele trei luni din 2010, la 24,7 milioane de lei in trimestrul unu din 2011.

#Allianz Tiriac, #venituri asigurari, #allianz venituri asigurari generale, #asigurari , #stiri Allianz