Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 20 de banci cu probleme au beneficiat de banii pentru salvarea AIG

Peste 20 de banci cu probleme au beneficiat de banii pentru salvarea AIG

Peste 20 de banci americane si europene au beneficiat de pe urma ajutoarelor guvernamentale primite de asiguratorul american AIG, ce se confrunta cu grave probleme financiare, ajutoare ce s-au ridicat la circa 50 miliarde dolari, a anuntat Wall Street Journal, citat de AFP.

Printre aceste institutii, banca americana Goldman Sachs si concurenta germana Deutsche Bank au primit circa 6 miliarde dolari fiecare in perioada septembrie-decembrie 2008, precizeaza cotidianul pe pagina sa de internet, citand un document confidential si persoane apropiate dosarului.

Banca americana Merrill Lynch, acum filiala a Bank of America, si grupul francez Societe Generale, au primit fonduri mari de la AIG la sfarsitul anului trecut, se mai anunta in articol.


Peste 12 alte banci au primit fonduri de la AIG in proportii mai putin importante, printre acestea numarandu-se banca americana Morgan Stanley si bancile britanice Royal Bank of Scotland si HSBC.


Aflat aproape de incapacitate de plata la mijlocul lunii septembrie 2008, grupul AIG a fost sustinut prin fonduri publice americane ce s-au ridicat la 170 miliarde dolari, grupul fiind considerat mult prea mare pentru a intra in faliment fara sa afecteze foarte multe alte companii.


O parte a banilor publici a ajuns la alte grupuri, AIG utilizand aceste fonduri pentru a-si plati datoriile catre bancile care se asigurasera contra riscurilor de credit.


Joi, mai multi senatori americani si-au exprimat nemultumirea in fata vice-presedintelui bancii centrale amercane, Donald Kohn, cerandu-i sa dezvaluie numele partenerilor AIG care au beneficiat indirect de ajutoarele destinate asiguratorului american.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1574 ori