Cutremurul din Japonia ar putea scumpi asigurarile romanilor

Marti, 15 Martie 2011, ora 15:32
1640 citiri
Cutremurul din Japonia ar putea scumpi asigurarile romanilor

Cutremurul din Japonia ar putea avea ca efect cresterea costurilor de reasigurare ale companiilor romanesti, care la randul lor ar putea majora cu 10-20%, pe termen mediu, tarifele de prima practicate pentru asigurarile de bunuri si cladiri.

"Piata asigurarilor din Japonia este una dintre primele trei in privinta valorii si toti reasiguratorii sunt prezenti acolo.

De regula, un eveniment precum seismul din Japonia are ca efect cresterea cotatiilor la primele de reasigurare la nivel international.

La randul lor, asiguratorii romani vor fi nevoiti sa majoreze tarifele la politele property daca reasiguratorii scumpesc contractele", a declarat pentru MEDIAFAX Mihnea Tobescu, directorul general al Chartis Romania (fost AIG Romania).

El a adaugat ca, pe termen scurt, politele emise de asiguratorii romani pentru bunuri si cladiri nu se vor scumpi pentru ca acestia au deja contracte de reasigurare, incheiate la un anumit cost.

"Negocierile prinvind contractele de reasigurare incep in toamna.

Cel mai probabil, s-a putea sa asistam la o majorare a cotatiilor de prima in 2012. Nu pot sa avansez un procentaj pentru ca totul depinde de cat de mult vor fi afectati reasiguratorii de cutremurul din Japonia, de sumele pe care vor fi nevoiti sa le achite drept despagubiri", a spus Tobescu.

La randul sau, directorul general al brokerului de asigurari Marsh Romania, Cristian Fugaciu, a afirmat ca piata de asigurarilor de bunuri si cladiri din Romania este "destul de ieftina" datorita competitiei crescute dintre asiguratori.

"Criza din Japonia nu va avea un efect imediat asupra pietei locale intrucat o eventuala crestere a costurilor de reasigurare se va resimti in timp. Totusi, daca vor creste costurile de reasigurare - ceea ce e posibil sa se intample daca luam in considerare alte catastrofe naturale precum uraganul Katrina - este foarte posibil sa vedem o crestere a preturilor pe acest segment si in Romania pe termen mediu.

Insa, data fiind competitia puternica dintre asiguratorii locali pe acest segment, nu credem ca e posibil ca aceasta crestere de preturi sa depaseasca 10-20% pe termen mediu, nu scurt", a spus Fugaciu.

 

 

Preț RCA. Ce diferențe sunt între tarifele afișate de comparatoare și de asiguratori
Preț RCA. Ce diferențe sunt între tarifele afișate de comparatoare și de asiguratori
Șoferii care se gândesc să cumpere online o poliță RCA au varianta de a o achiziționa prin intermediul unor servicii de comparare a prețului sau își pot deschide conturi pe site-ul...
#asigurari, #cutremur, #japonia, #romani , #stiri AIG

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  5. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  6. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  7. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  8. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  9. Autostrada Moldovei. Grupul UMB și constructorul bulgar au depus la CNAIR facturi de 62 milioane euro în doar câteva zile
  10. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare