Profit de 12 miliarde dolari din vanzarea actiunilor AIG, pentru guvernul SUA

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 16:04
1763 citiri
Profit de 12 miliarde dolari din vanzarea actiunilor AIG, pentru guvernul SUA

Guvernul american a scos luni la vanzare un pachet de 553,8 milioane actiuni AIG in valoare de 18 miliarde de dolari, urmand ca la finalizarea tranzactiei participatia detinuta de Trezoreria SUA la grupul de asigurari sa se reduca pana la 21,5% de la 53%.

Gratie acestei operatiuni, suma de 182,3 miliarde de dolari injectata de guvernul american in AIG va fi pe deplin recuperata.

In plus, guvernul american va inregistra un profit net de 12,4 miliarde de dolari din salvarea AIG si detine in continuare un pachet de 21,5% din actiunile grupului de asigurari, actiuni pe care le poate vinde ulterior, transmite Reuters.

AIG a inregistrat un profit net de 2,33 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru al acestui an, in crestere fata de profitul net anuntat in aceeasi perioada din 2011, de 1,84 miliarde de dolari.

Grupul AIG a fost salvat de la colaps de guvernul american la izbucnirea crizei financiare globale din 2008. Salvarea AIG a fost una din masurile pe care guvenul american si Banca centrala a SUA le-au adoptat pentru a pune capat celei mai mari crize financiare de la Marea Recesiune.

Pana acum, guvernul SUA a recuperat aproximativ 342 miliarde de dolari din cele 411 miliarde de dolari alocate institutiilor financiare prin programul TARP (Troubled Asset Relief Program).

#AIG vanzare actiuni, #profit vanzare actiuni AIG, #AIG actiuni Trezoreria SUA, #AIG injectie Guvern, #actiuni AIG, #AIG rezultate financiare 2012 , #Profit