Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zeci de perchezitii la Paris si in Romania: Peste 70 de minori trimisi la cersit si furat vor fi audiati

Zeci de perchezitii la Paris si in Romania: Peste 70 de minori trimisi la cersit si furat vor fi audiati

Politistii si procurorii fac, luni, zeci de perchezitii in Romania, dar si in Paris, pentru destructurarea unei retele specializate in trafic de minori, peste 120 de persoane fiind implicate in dosar.

Conform unui comunicat de presa, politistii si procurorii efectueaza, luni, 25 de perchezitii domiciliare in municipiile Iasi, Roman si in judetul Prahova pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de minori.

In paralel, politisti din cadrul Directiei de Politie Judiciara din Paris desfasoara o actiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelasi grup infractional.

Sunt vizate in jur de 120 de persoane pe teritoriul Romaniei si Frantei din care peste 70 de minori, cu varste intre 10 - 13 ani, vor fi audiati in cursul cercetarilor cu privire la activitatea desfasurata. Probatoriile au evidentiat faptul ca pe raza municipiilor Iasi si Roman s-a constituit o grupare infractionala specializata in comiterea infractiunii de trafic de minori.

"Membrii gruparii sunt banuiti ca si-ar fi exploatat propriii copii minori, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, determinandu-i sa comita furturi din buzunare, din genti sau din incinta unor societati comerciale, bunurile fiind insusite de membrii gruparii. Minorilor li s-ar fi impus sa fure constant, sustinand in acest mod stilul de viata al parintilor", precizeaza Politia Romana.

Potrivit politistilor, minorii ar fi fost exploatati atat pe raza municipiului Iasi, cat si in Paris. Acestia ar fi fost determinati si indrumati sa comita furturi din buzunare in mijloacele de transport in comun, statiile mijloacelor de transport in comun si in incinta marilor complexe comerciale.

Bunurile sustrase, constand in portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate parintilor care le valorificau.

"Adultii organizau in detaliu activitatea infractionala a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de actiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit sa le aduca acasa in functie de zona unde erau trimisi sa fure", mai spun politistii. Dupa ce erau instruiti pe raza municipiului Iasi minorii erau dusi in Paris, in mai multe tabere, de unde ulterior erau indrumati de propriii parinti in activitatea infractionala.

Pentru documentarea activitatilor infractionale s-au solicitat informatii autoritatilor franceze, in anul 2016, iar ...citeste mai departe despre "Zeci de perchezitii la Paris si in Romania: Peste 70 de minori trimisi la cersit si furat vor fi audiati" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 828 ori
Citeste mai multe despreretea trafic minori Iasi Paris