Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cea mai modernă unitate de primiri urgențe din România nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu

Cea mai modernă unitate de primiri urgențe din România nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală, cea mai modernă din ţară, nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu, deşi a fost deschisă din 3 septembrie. IGSU a precizat pentru News.ro că motivul este ”neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale” şi că trebuie completate documentaţiile tehnice depuse. “În caz de incendiu, eu răspund”, este replica managerului unităţii sanitare.

La solicitarea făcută de jurnaliştii News.ro în data de 10 august către DSU, trimisă apoi spre soluţionare la IGSU, general maior Iamandi Dan-Paul, şeful IGSU a explicat, într-un răspuns scris transmis în 13 septembrie, că secţia UPU a Spitalului “Bagdasar Arseni” a fost pusă în funcţiune, (n.red la data de 3 septembrie 2021) informaţia fiind comunicată şi prin mass-media. În răspuns se arată că pe data de 21.07.2021 conducerea spitalului a depus la ISU o cerere pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Echipele ISU au verificat apoi în teren măsurile de apărare împotriva incendiilor şi îndeplinirea cerinţei fundamentale de securitate la incendiu, însă au constatat neîndeplinirea, în totalitate, a prevederilor legale. În răspuns mai scrie că soluţionarea cererii de autorizaţie de securitate la incendiu înaintată de Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” depinde de reprezentanţii unităţii sanitare, care vor trebui să completeze documentaţiile tehnice depuse.

“Vă comunicăm faptul că secţia UPU a Spitalului “Bagdasar Arseni” a fost pusă în funcţiune, informaţia fiind comunicată şi prin mass-media. De asemenea, pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, a fost depusă cererea în 21.07.2021.

Pentru soluţionare, au fost efectuate verificări cu privire la realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi îndeplinirea cerinţei fundamentale de securitate la incendiu, constatându-se neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale. Soluţionarea cererii depinde la acest moment de reprezentanţii unităţii sanitare, care vor trebui să completeze documentaţiile tehnice depuse”, scrie în răspunsul formulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru News.ro.

...citeste mai departe despre "Cea mai modernă unitate de primiri urgențe din România nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 250 ori
Citeste mai multe despreupu spitale Bagdasar Arseni urgenta ISU