Tudorel Toader verifica de ce le sunt respinse detinutilor cererile de liberare conditionata

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 09:32
987 citiri
Tudorel Toader verifica de ce le sunt respinse detinutilor cererile de liberare conditionata
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat duminica dimineata ca a cerut Administratiei Nationale a penitenciarelor toate hotararile de amanare in cazul cererilor de liberare conditionata, dupa ce detinutii i s-au plans ca legea nu se aplica la fel pentru toti.

"Majoritatea detinutilor reclama modul de aplicare a dispozitiilor legale referitoare la liberarea conditionata. Prin ANP/Administratia Nationala a Penitenciarelor/, am solicitat hotararile de amanare pentru toti detinutii aflati in penitenciare!

Vrem sa vedem considerentele respectivelor hotarari. In masura in care se va constata existenta unei practici neunitare, in limitele competentelor legale, vom declansa procedura de promovare a unui recurs in interesul legii!", a anuntat duminica Tudorel Toader pe pagina persoanala de Facebook.

Anuntul ministrului vine dupa ce vineri a participat la Festivalul de Folclor pentru detinuti organizat la Muzeul Satului din Capitala, unde le-a promis acestora conditii mai bune in penitenciare.

El i-a informat si ca Guvernul a adoptat joi un proiect de lege prin care se stabileste ca hrana detinutilor, care pana acum era stabilita pe numarul de calorii, acum va fi selectata de un nutritionist.

In plus, Toader a spus ca vrea ca si angajatii din inchisori sa fie mai bine pregatiti, astfel ca are de gand sa infiinteze in Voluntari un institut unde acestia sa mearga la cursuri de perfectionare.

Totodata, amintim ca in luna aprilie, CEDO a anuntat Romania ca are la dispozitie sase luni pentru prezentarea unui calendar pentru punerea in aplicare a masurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor din penitenciare, care au dus la incalcarea Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

CEDO a lasat statului roman dreptul de a stabili ce demersuri trebuie sa faca pentru a rezolva problemele, precizand, insa, ca, daca nu poate garanta fiecarui detinut conditii de detentie conforme Articolului 3 din Conventie, atunci recomanda reducerea numarului de persoane din penitenciare.

Prezent la Festivalul de Folclor pentru detinuti, Toader vorbeste anunta ca spera sa scapam de MCV anul astaDetinutii vor primi hrana aprobata de un nutritionist. Pana acum se tinea cont doar de valoarea calorica

A.S. ...citeste mai departe despre "Tudorel Toader verifica de ce le sunt respinse detinutilor cererile de liberare conditionata" pe Ziare.com

#Tudorel Toader liberare conditionata detinuti, #ministru Justitie conditii inchisori , #Stiri Administratie