Tinerii își aleg destinația de vacanță în funcție de serialele la care se uită. Filmele de top care i-au inspirat

Vineri, 24 Martie 2023, ora 10:28
669 citiri
Tinerii își aleg destinația de vacanță în funcție de serialele la care se uită. Filmele de top care i-au inspirat
Netflix FOTO Unsplash

Amatorii de vacanţă se îndreaptă din ce în ce mai mult spre locaţiile unde au fost filmate serialele şi filmele lor favorite, precum "The White Lotus" de pe HBO sau "Bridgerton" de pe Netflix, transmite Bloomberg.

Conform unui nou raport al American Express, 70% dintre călătorii din Generaţia Z şi Millennials spun că au fost inspiraţi să aleagă o destinaţie turistică după ce au văzut-o pe ecranul unui cinematograf sau într-un serial de televiziune. Este un impact la fel de mare ca şi cel pe care îl are social media: 75% dintre respondenţi spun că au călătorit într-un loc după ce au văzut postările prietenilor şi ale altor persoane cu privire la călătoriile lor.

"Călătorii sunt din ce în ce mai inspiraţi de cultura pop", spune Audrey Hendley, preşedintele American Express Travel.

O parte din creşterea popularităţii locaţiilor de filmare are legătură cu obiceiurile din timpul pandemiei. Atunci oamenii au fost obligaţi să stea în casă şi au petrecut o mare parte din timp uitându-se la televizor la seriale precum "The White Lotus" sau "Emily in Paris". De pe canapelele lor, visând la ziua când restricţiile de călătorie vor fi ridicate, telespectatorii au început să îşi planifice călătoriile. Acum că graniţele s-au redeschis, locaţiile de filmare au devenit unul din cele mai importante trenduri pentru 2023 în sectorul călătoriilor.

Cel mai bun exemplu este serialul "The White Lotus", un succes comercial pentru HBO şi o sursă de inspiraţie pentru călători. Primul sezon al serialului a fost filmat la resortul Four Seasons Maui din Wailea (Hawaii) iar sezonul al doilea la San Domenico Palace din Taormina (Italia), tot o proprietate din cadrul grupului Four Seasons. Cei care au urmărit serialul au făcut apoi rezervări în locaţiile unde a fost filmat show-ul, ceea ce a impulsionat afacerile hotelurilor respective.

"Atât Maui cât şi Taormina au înregistrat o creştere semnificativă a vizualizărilor pe site şi a verificărilor privind camerele disponibile, ceea ce la final a condus la mai multe rezervări", spune Marc Speichert, vicepreşedinte la Four Seasons Hotels and Resorts.

De exemplu, traficul pe internet la Four Seasons Maui a crescut cu 425% în ritm anual numai în perioada difuzării primului sezon al serialului "The White Lotus", potrivit grupului Four Seasons. Iar sezonul al doilea al serialului a avut un efect uriaş asupra rezervărilor de vacanţe î ...citeste mai departe despre "Tinerii își aleg destinația de vacanță în funcție de serialele la care se uită. Filmele de top care i-au inspirat" pe Ziare.com

#Netflix, #HBO, #destinatii vacanta, #milleniali, #Generatia Z , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  6. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere